A - Mužstvo zápasy

PT – FCVB 1:2 – Střídající Hubáček vystřelil tři body

Záblatí – Na nedělní oběd čekal na kluky další souboj B třídy, který svěřence Františka Fencla zavedl do Záblatí, kde hrává své zápasy prachatická rezerva.

Snaha o kombinační fotbal od obou mužstev přinesla rychle i nebezpečné příležitosti, přičemž v první z nich se objevili domácí. Jejich rána v 9. minutě ovšem skončila pouze na tyči Koubovy branky. Na druhé straně se do zakončení snažil probojovat Lukeš, který byl složen ve vápně. Hlavní arbitr Pánek však zůstal ledově klidným a pokutový kop neodpískal. Ve 24. minutě se opět rozezněla branková konstrukce, kterou tentokrát nastřelil svým dalekonosným pokusem Michal Novotný. Právě Michal byl, společně s bratrem Adamem, nejvíce nebezpečným hráčem Kozlíků a jejich společné kombinace dělaly domácí obraně problémy. Ten největší přišel ve 39. minutě, kdy Adam vybojoval míč na nejistém Kukačkovi a rázem se šlo do samostatného úniku. Místo zakončení však Adam zvolil přihrávku na svého bratra, který byl od míče rychle odstaven a Tatran tak přežil těžkou chvíli. Ve 44. minutě však už domácí inkasovali. Koubův nákop parádní prodloužil Lukeš na Toncara, který z první posunul na Michala Novotného a jeho střela nakonec zaplula až přesně k tyči. 

Jednobrankový náskok kluci úspěšně bránili a ve druhém poločase drželi dlouho Tatran, kterému pomáhal i silný vítr, na uzdě. V 77. minutě však přišla pohroma a Tatran se dočkal vyrovnání. Balicův rohový kop usměrnil do branky Jan Hrbek a závěrečné minuty tak slibovaly bojovnou podívanou. Kluci si mohli vzít vedení zpět už v 83. minutě, Plachta však pálil pouze do připraveného Prihary. O osudu utkání tak rozhodla až 85. minuta. Bízkův přímý kop propadl až na zadní tyči, kde se k míči probojoval střídající Jan Hubáček a radost byla rázem na světě. V závěru se domácí Tatran snažil ještě o vyrovnání, to už ovšem nepřišlo. Áčko tak na jaře zůstává nadále stoprocentní a ze Záblatí po výsledku 2:1 bere další tři body.

OHLASY

FCVB (Z domácí kabiny): Proti Tatranu jsme odehráli dobrý první poločas, který nakonec vynesl „pouze“ jednu branku, když se prosadil Michal Novotný. Druhý poločas jsme kontrolovali vedení a mohli i nějakou branku přidat. Místo toho jsem však inkasovali po rohovém kopu v 77. minutě. Nakonec jsme ale v závěru zásluhou Hubáčka urvali tři body.

Tatran (Filip Kolda – kapitán): Domácí zápas proti Březí nám jak výsledkově tak hlavně herně vůbec nevyšel. První poločas byl z naší strany naprostá tragédie. Hosté byli jasně lepší a ze svých šancí využili pouze jednu těsně před poločasem. Ve druhém poločase se hra vyrovnala a po rohu jsme dokázali srovnat. Místo aby jsme výsledek udrželi, inkasujeme na konci zápasu gól ze zbytečné standardky.

 
 
 

FOTO

Ladislav Beran