A - Mužstvo zápasy

FCVB – NET 3:2 – Bojovné utkání rozhodl Martínek

Vlachovo Březí – Po dvou vítězstvích čekalo na naše kluky druhé jarní domácí utkání. K tomu zavítaly do Vlachova Březí sice poslední Netolice, průběh utkání však přinesl doposud největší jarní bitvu našeho áčka. 

Úvod utkání patřil Kozlíkům a už po deseti vteřinách se z gólu radoval Hubáček. Radost ovšem dlouho netrvala, neboť pomezní sudí viděl při přihrávce Toncara již míč za čarou a z gólu se tak nakonec stal odkop od hostující branky. V další šanci se o pár minut objevil Michal Novotný, jeho samostatný únik ale skončil pouze na boční síti Mádlovy branky. Úvodní tlak se nakonec Netolicím podařilo ustát a hra se následně vyrovnala. Hosté hrozili zejména ze standardních situací a v 17. minutě se po přímém kopu dočkali i branky, ta ovšem nebyla kvůli ofsajdu skórujícího hráče uznána. Na první branku se tak čekalo až do 34. minutě. Raušer byl ve vápně faulován Kalčíkem a sudí Handšuh nařídil pokutový kop pro Netolice. K němu se postavil hrající trenér Roman Mužík, který umístil míč přesně k tyči a poslal hosty do vedení. To mohlo být do konce poločasu ještě vyšší, Kouba si však poradil jak s pokusem Vláška, tak i následným rohovým kopem.

Druhý poločas započali lépe hosté a v 51. minutě se v ideální pozici objevil střídající Fišer, který nakonec minul. Řada tak přišla opět na naše kluky a v 61. minutě jsme se dočkali vyrovnání. Míč se po rohovém kopu vrátil zpět na kopačky Bízka, který tentokrát zvolil místo centru přihrávku na Martínka. Díky usměrnění Martínka zamířil míč až na zadní tyč, kde se k němu probojoval ve skluzu Michal Hojdekr, který vyrovnal. Hosté si rázem mohli vzít vedení zpět, přímý kop Mužíka ovšem skončil pouze na spojnici. V 76. minutě se tak Kozlíci dočkali druhé branky. Kalčík získal na polovině hřiště balon a z rychlého protiútoku mohl zakončovat už střídající Mráz. Místo rány se však Mráz rozhodl přihrát zpět na Kalčíka, který nejprve podržel balon a následně naservíroval do ideální pozice Michalu Hojdekrovi, který se parádní ranou prosadil podruhé v utkání. Jenže vedení vydrželo klukům pouze několik vteřin, než z následného výkopu vyrovnal zcela osamocený Václav Vlášek. Poslední slovo jsme ale měli my! V 81. minutě kluci získali na své polovině balon, který zamířil na Martínka. Střídající špílmachr byl u míče dřív než brankář Mádl a poslal Kozlíky podruhé v utkání do vedení.

Skóre 3:2 nakonec vydrželo až do závěrečného hvizdu a kluci si tak připisují třetí jarní vítězství za stoprocentní bilance. 

OHLASY

FCVB (Z domácí kabiny): Dnes to byl boj. Po úvodních minutách, které jsme zvládli na výbornou, jsme se přizpůsobili hostům a znervózněli jsme. Ve druhém poločase jsme se ovšem nevzdali a dokázali urvat vítězství na naší stranu. Byli jsme o ten jeden gól šťastnější.

Netolice (Roman Mužík – trenér): Těžké utkání, kterému by slušela spíše remíza. Úvod se nám nepovedl, ale přečkali jsme ho a následně jsme si pomohli standardními situacemi. Vyrovnali jsme hru, domácí ovšem byli v závěru o gól šťastnější.