B - Mužstvo zápasy

„B“ – Na úvod jara těsná porážka v Lažišti

Začátek dubna rozčeřil fotbalové vody také v dalších soutěžích našeho klubu a do hry šlo při sobotním odpoledni také naše béčko, které zamířilo do Lažiště. 

Začátek utkání zastihl v lepším rozpoložení domácí Lažiště, které se ujalo přesně po čtvrt hodině hry vedení zásluhou Patrika Ťápala. Klukům chyběl v prvním poločase klid na kopačkách a často zbytečné ztráty dostávaly domácí do nebezpečných protiútoků. Naše obrana, v čele s brankářem Hodonickým, však dokázala hodně nebezpečných šancí eliminovat, naopak na druhé straně si brankář Vitáček připisoval pouze rutinní zákroky. Na druhou branku se tak čekalo až do 41. minuty, ve které navýšil náskok domácích Marcel Zelený a do kabin se tak šlo z našeho pohledu za dvoubrankové ztráty. 

Druhý poločas však přinesl úplně jinou písničku a kluci začali určovat tempo zápasu. Domácí se zatáhli a v 74. minutě se přítomná sedmdesátka fanoušků dočkala kontaktní branky. Michal Hojdekr vybojoval pokutový kop, který s přehledem proměnil Roman Lauda. Snaha o vyrovnání stoupala a v samotném závěru byl blízko gólu Radek Hůrský, jeho akrobatické zakončení však zamířilo mimo vymezený prostor branky.

Béčko tak nakonec nedosáhlo na bodový zisk a v prvním jarním kole těsně podlehlo Lažišti poměrem 1:2. Na závěr se sluší poděkovat také našim fanouškům, kteří se dostavili na zápas a hnali naše kluky za vyrovnáním.

FOTO