A - Mužstvo

FCVB – DRA 1:0 – Na úvod jara bereme tři body

Vlachovo Březí – Příprava je minulostí a v neděli, 24. března, kluci naskočili do jarní části B třídy, ve které na úvod přivítali na domácím hřišti Dražejov. 

Úvodní minuty utkání přinesly po jedné šanci na každé straně a zatímco Adam Novotný nedosáhl na přízemní centr Toncara, tak se na druhé straně po rohovém kopu dostal k hlavičce Filip Brázda, který však mířil pouze do boční sítě. Na řadě tak byli opět Kozlíci a v 11. minutě využili kluci výborného dostupování hostujících hráčů. Po získání míče v podání Toncara se zrodila pěkná kombinace, na jejímž konci stál Adam Novotný, jehož utažená rána se zastavila až o síť hostující branky. Mladší z bratrů Novotných mohl navíc ve 25. minutě přidat i druhou branku, svojí hlavičkou po centru Hojdekra však mířil těsně nad. Na začátku 30. minuty o sobě dali vědět také hosté, rána Hrčka však mířila těsně mimo, a tak první poločas skončil jednobrankovým vedením Kozlíků.

Druhý poločas opět započali aktivněji domácí a v první šanci se objevil Michal Novotný. Jeho pokus ve 49. minutě však skončil pouze na boční síti. Postupem času se hosté snažili s nepříznivým výsledkem něco udělat a otevřená zadní vrátka lákala k rychlým protiútokům, které se i dostavily. Ani jeden ze dvou protiútoků vedených Michalem Novotným však neskončil zdárným zakončením. V 72. minutě se přece jenom domácí dočkali branky, ta však nemohla být kvůli ofsajdu uznána a na řadu tak přišel Dražejov. V 77. minutě nejprve vytáhl Kouba přímý kop Náhlíka na rohový kop, ze kterého následně hosté málem srovnali. Míč na brankové čáře však k jejich smůle dokázal zastavit obránce Kužvart. Hosté ovšem neměli dost a další přímý kop odvrátil o dvě minuty později svojí hlavičkou Hubáček. Domácí přežili nebezpečnou pasáž a v 86. minutě mohli definitivně stvrdit tříbodové vítězství, střídající Lukeš ale mířil nad. V nastavení se, kromě několika dalších šancí domácích, také červenalo, neboť hostující kapitán Poláček zastavil v nebezpečné šanci Adama Novotného a následně si vysloužil rovnou předčasný odchod do sprch. 

Ani tento fakt již na výsledku utkání nezměnil a tak si kluci připsali první jarní vítězství a po výsledku 1:0 si upevnili pozici v horních patrech tabulky.

OHLASY

FCVB (Z domácí kabiny): Jsme rádi za tři body a vítězný vstup do jara. V prvním poločase jsme však měli proměnit některé další svoje šance. Nepovedlo se a ve druhém poločase jsme tak málem o vítězství přišli, nebýt pohotového odkopu na brankové čáře a dalších obranných zákroků. 

Dražejov (Pavel Poláček – kapitán): Nedělní zápas nám v Březí moc nesedl. V oslabené sestavě jsme se hrozně nadřeli na každou šanci a terén nám dělal také problémy. První půlku hráli domácí lépe a po našich chybách šli do vedení střelou před vápnem. Brož už viděl míč na poslední chvíli a nemohl nic dělat. V druhé půli jsme hru, až na pár trestuhodných chyb zlepšili a měli i nebezpečnější šance. Bohužel bez výsledku. Domácí museli vykopávat balon z brankové čáry. Pak ještě několik přímáků těsně míjelo bránu. Trápí nás koncovka a musíme s tím něco rychle dělat.

FOTO

Tereza Běhounková