A - Mužstvo

Přípravné zápasy zahájilo Áčko porážkou

Nebahovy – Při sobotním odpoledni čekal na naše kluky z áčka první přípravný zápas, ve kterém svedli hráči souboj s týmem z Nebahov, který působí v okresním přeboru Prachaticka.

Úvod utkání se nesl ve znamení pokusů o kombinační fotbal, kterému bránil ale velmi často odskakující míč. První šance si spíše tvořili naši hráči, kteří se i po pěkné akci ujali vedení. Po kombinaci na levé straně hřiště se míč dostal až k nohám Jakuba Bízka, který přesnou ranou otevřel střelecký účet zápasu. Paradoxně se ale po inkasovaném gólu dostali více do hry právě domácí, kteří se ještě v rámci prvního poločasu dočkali pokutového kopu, který Nebahovy dokázaly proměnit. Domácí tým se dokonce dopracoval i k vedoucí brance. Ta byla ale kvůli ofsajdové pozici zakončujícího hráče odvolána. 

Remízový stav vydržel tedy až do začátku druhého poločasu, ve kterém nastoupil za domácí exsparťanský Josef Šandera, který pozvedl hru domácích a ti se během pár minut dvakrát prosadili z bezprostřední blízkosti. Stav 1-3 dokázal z pohledu Březí korigovat František Daniel, jehož střela ze střední vzdálenosti zaplachtila přesně k tyči. Domácí si však dokázali po špatné rozehrávce vedení o dvě branky vzít rázem zpět. Při závěrečném tlaku sice dokázali naši hráči, i za pomoci domácích borců, dvakrát nastřelit břevno, výsledek se ale již nezměnil. První přípravný zápas tak dopadl z našeho pohledu porážkou 2:4. Další přípravný zápas odehrají kluci již příští neděli na prachatické umělce se Lhenicemi. Start utkání je naplánován na 16:00.

Foto: Jan Klein