A - Mužstvo

VOL – FCVB 0:1 – V derby vyloupená Volyně

Volyně – Sobota ve znamení fotbalu přilákala naše áčko do Volyně, se kterou vždy dochází k velmi atraktivním duelům. 

Úvodní minuty utkání přinesly rohové kopy na obou stranách, přičemž ani jeden z týmů z těchto standardních situací nevytěžil první branku v utkání. V první větší šanci se tak objevili v 16. minutě domácí. Zaváhání obrany mohl potrestat Petr Pubal, brankář Kautman ovšem jeho střelecký pokus lapil. Na druhé straně si vedl dobře také brankář Mráz, který lapil Martínkův pokus po rohovém kopu. Domácí těžili ze své síly v osobních soubojích a ve 39. minutě pálil nebezpečně z úhlu Vávra, jehož střela jenom prosvištěla kolem branky. Na druhé straně se po faulu Macka na Martínka dočkali Kozlíci přímého kopu. K němu se postavil sám faulovaný Martínek a střelu mířící do branky nakonec odvrátila postavená zeď na rohový kop. Poslední šanci si v prvním poločase připravili opět hráči Volyně, po rohovém kopu ovšem mířil Pubal svojí hlavičkou těsně nad. 

Druhý poločas pokračoval tam, kde první skončil a ve 48. minutě se domácí dostali do své největší šance v utkání. Václav Chvosta stanul v samostatném úniku tváří tvář brankáři Kautmanovi, který si na domácího útočníka počíhal a jeho střelecký pokus lapil. O pár minut později naopak na druhé straně došlo k zákroku Macka na střídajícího Lukeše, po kterém hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten však byl rázem po konzultaci s pomezním arbitrem odvolán. Čas pomalu plynul a zdálo se, že si body týmy rozdělí. Pak ale přišla 83. minuta! Toncar poslal přízemní přihrávku do pokutového území, kde Adam Novotný dostal dostatek času, prostoru a zamířil přesně mimo Mrázův dosah. Závěrečný tlak domácích ve snaze o vyrovnání byl sice mohutný, tížený gól pro Volyni však nepřinesl a to ani po snaze domácích vybojovat pokutový kop po souboji Čužny s Kautmanem. 

Kluci tak nakonec zvítězili ve Volyni tím nejtěsnějším možným způsobem a po výsledku 1:0 budou příští víkend v posledním kole strážit druhé místo v tabulce. 

OHLASY

FCVB (Z domácí kabiny): Bojovné utkání, které nakonec skončilo šťastně pro nás přineslo mnoho zajímavých momentů. Bohužel i ten po závěrečném hvizdu, který byl úplně zbytečný.

Volyně (Jiří Raba – vedoucí mužstva): Druhé utkání ve dvou dnech bylo velmi náročné ale přes to jsme byli více aktivním týmem. V úvodu jsme si pár dobrých náznaků šancí vypracovali, ale žádnou jsme nedokázali lépe vyřešit. Bohužel postupem času jsme úplně odskočili od našeho stylu hry a začali jsme nakopávat a to přesně vyhovovalo hostům. Po změně stran jsme hru uklidnili a začali více kombinovat. Bohužel ale byla znát únava z pátečního zápasu a neměli jsme sílu se lépe prosadit na útočné polovině. Když už se zdálo že se body rozdělí tak v 83. minutě jsme bohužel nechali trestuhodně úplně volného Adama Novotného a ten se nemýlil.