Aktuální informace

Memoriál Karla Láda staršího, aneb gólové hody a parádní atmosféra

Začátek nového roku 2024 přinesl kromě novoročních povinností již tradiční Memoriál Karla Láda staršího, který se opět odehrál při sobotním odpoledni v naší domácí hale. Po uctění památky samotného Karla Láda v podobě minuty ticha započal turnaj, který přinesl mnoho zajímavých zápasů jak v základních skupinách, tak i následném play-off.

Hned v úvodním duelu se představil obhájce loňského prvenství Plešingr, který změřil své síly s Mlátičkami. Ty nakonec také ovládly první duel poměrem 4:1 a ukázaly všem přítomným, že rozhodně nebudou chtít opakovat výsledek loňského ročníku, který se Mlátičkám nepovedl. Ve zlepšení výsledku doufal také tým DPD, jemuž v minulém ročníku patřila poslední příčka. Hned v prvním kole ale DPD podlehlo nejtěsnějším možným způsobem týmu Kulenakaši, který zaskočil mírného favorita duelu. Ve skupině B se přihlásili o slovo zejména Starci na chmelu, kteří nepoznali během celé své skupiny hořkost porážky. Zajímavý impulz dodal i tým dorostenců, který se rozhodně nezalekl starších a zkušenějších soupeřů.

Po odehrání všech dvanácti duelů v základní části k sobě los semifinále přisoudil dvojice Mlátičky – Dorost a Starci na chmelu – Plešingr. Semifinálové boje nabídly parádní podívanou, ve kterých nakonec postup do finále slavily první týmy svých tabulek, tedy Mlátičky a Starci na Chmelu.

Závěrečné boje o umístění odstartoval souboj Odpadlíků s DPD, ve kterém se nakonec radoval po vítězství 2:1 ze sedmého místa tým DPD. Pátou příčku získalo družstvo Psojedů, které přečkalo závěrečný tlak Kulenakaši. Souboj o třetí místo nakonec přinesl branky pouze do sítě týmu Plešingr, který po loňském prvním místu podlehl Dorostu 0:3 a skončil na bramborové, čtvrté, pozici. Finálový souboj, mezi Mlátičkami a Starci, byl opravdovým vrcholem sobotního memoriálu a o vítězi musela nakonec, po výsledku 2:2, rozhodnout až penaltová loterie. V té nakonec byly šťastnější Mlátičky, které tak zaslouženě ovládly nejen celý Memoriál Karla Láda, ale i individuální ocenění. 

Nejlepším hráčem turnaje se stal Roman Lauda, kterého doplnil z týmu Mlátiček v pozici nejlepšího střelce turnaje Pavel Friš. Nejlepším brankářem se stal Jan Plachta z týmu Kulenakaši.

Průběh memoriálu řečí výsledků:

 

Foto: Tereza Běhounková