Mládež

Dorostenci si letní přípravu zpříjemnili soustředěním v Nové Peci.

V létě nikdo nelení! Pod vedením trenéra Dušana Kapuscinského začala letní příprava mladších dorostenců 24. července, kteří následně na začátku srpna vyrazili již podruhé na soustředění do Nové Pece.

 

Slova trenéra Dušana Kapuscinského:

„Přípravu na novou sezónu jsme zahájili ke konci července a poté jsme měli kluci tři dny individuální trénink. Od 28. do 30. července jsme pokračovali dvoufázově ve Vlachově Březí, přičemž tréninky byly převážně kondiční, ale nechyběla ani cvičení na hřišti s míčem. Na začátku srpna jsme jeli, opět jako minulý rok, na týmové soustředění na Klápu, kde nám počasí, až na občasné přeháňky, vydrželo. Trénovali jsme třífázově, a dva tréninky byly stále zaměřené na kondiční stránku, hlavně na vytrvalost, rychlost, sílu a jízdu na kole. Následně, jako třetí trénink, byl v plánu výšlap a regenerace. Také jsme to zpestřili časovkou na kole a zapojením dalších úkolů a posilování. Dva večery jsme měli také tradiční Fifa turnaj. Vrcholem soustředění byl paintball v Černé v Pošumaví, kde jsme se už před soustředěním dost špičkovali. Rozdělili jsme se na červený a modrý tým a mohu Vás ujistit, že to nebylo jen odreagování, ale šlo se na krev! 
Musím kluky opravdu pochválit, protože celkově z toho soustředění mám velmi dobrý pocit. Jsem rád, že se nikdo nezranil, a jsme v plné síle. Teď můžeme pokračovat v herních cvičeních, střelbě a taktice pro zápasy. Víme, že nás nečekají lehké zápasy, ale pokud budeme takhle pracovat i nadále, nemám o kluky strach. Jsou šikovní, snaží se, a musím říct, že máme skvělou partu, a o to přesně jde. Velké poděkování patří rodičům, kteří vždy rádi pomohou, klubu a lidem kolem nás. Doufám, že si to všichni užili, a těším se na další soustředění v zimě.“