A - Mužstvo zápasy

Kužvartova one man show za tři body

Po porážce se sedlickým Sokolem čekal na A tým další těžký sok z Vacova. Hostům se sice výsledkově v posledních kolech nedařilo, ale není radno nikdy podceňovat soupeře.
 
Začátek zápasu ale patřil domácím barvám a první větší šanci si kluci vytvořili ve 12. minutě, kdy Bízek napálil na branku míč z bezprostřední blízkosti a brankář hostů nadvakrát zlikvidoval jedovatou střelu. Následně na pravé straně zkusil své štěstí Adam Novotný, který našel centrem Hubáčka, ale ostřílený matador přestřelil. Hosté se po těchto šancích oklepali a dokázali konečně i zahrozit. Bohužel pro domácí hráče ale v první šanci Vacov udeřil a Vítovec poslal hosty do vedení. To nemuselo mít dlouhého trvání, neboť v samotném závěru zahrával Martínek přímý kop, který z dorážky dostal Hubáček sice do branky, ale podle pomezního z ofsajdové pozice.
Na vyrovnání si tak fanoušci museli počkat až do 54. minuty. Rychle rozehraná akce se přes osu Hojdekr – Novotný dostala po centru druhého jmenovaného do vápna, kde se po odvrácení míče nejrychleji zorientoval Ladislav Martínek a vyrovnal. Po hodině došlo na domácí straně ke střídání a do hry nastoupil Štěpán Kužvart. „Kuželka“ si doslova ukradl zbytek zápasu pro sebe, kdy po čtyřech minutách na hřišti otočil výsledek zápasu ve prospěch Březí. Následně v 83. minutě ukázkovým lobem náskok zvýšil a po faulu na Kautmana z penalty v samotném závěru dovršil hattrick. Kluci tak díky skvělému druhému poločasu zvítězili 4-1 a oplatili Vacovu domácí porážku z loňského ročníku.
 
Foto: Tereza Běhounková