A - Mužstvo zápasy

FC Vlachovo Březí „A“ – Sokol Bělčice 1:0 (0:0)

V neděli čekal hráče Vlachova Březí první domácí zápas, ke kterému dorazili hosté z Bělčic. Hrál se fotbal bohatý na šance, který nakonec skončil vítězně pro domácího nováčka zásluhou Jakuba Bízka. Nováček ze Březí tak dál nepřestává udivovat fanoušky 1.B třídy.

Hosté měli vstup do utkání lepší, drželi se více na balónu a větrali obranu domácích, kteří hrozili hlavně z rychlých protiútoků. Největší šance prvního poločasu přišla ve 33. minutě, kdy hostující hráč s číslem deset, Martin Ráž, z první poslal míč dloubáčkem přes skvělé chytajícího Koubu. Ke smůle hostů skončil ale míč pouze na břevně a poločas tak skončil bez branek.

 

Druhý poločas odstartoval tlakem hostů. Jejich šance ale ztroskotávaly na gólmanovi domácích, nebo mířily mimo tři tyče. Vlachovo Březí postupně zápas vyrovnalo a nakonec se právě domácí radovali z jediného gólu v zápase. Hojdekr našel na lajně Jana Toncara, který po lajně prošel půlku hřiště a nahrál míč před branku. Tam se k balónu dostal těsně před brankářem stojící Bízek, který nadvakrát dostal míč nakonec do sítě. Domácí se i s troškou štěstí dostali v 72. minutě dovedení 1-0. Hostům nepomohl už ani závěrečný tlak k vyrovnání a Vlachovo Březí tak zvítězilo v domácí premiéře před svými fanoušky.

Václav Plachta