Nezařazené

Starší žáci: 1. místo v okrese Prachatice – postup do 1.A třídy

Zápas o všechno! Tak jednoduše by se dal popsat zápas prvního s druhým v okresním přeboru starších žáků. Hostující hráči Volar měli, jako první tým v tabulce, vše ve svých rukou. Ve Vlachově Březí na ně ale čekal tým hladový po úspěchu, který navíc hnala výborná domácí kulisa. Zápas měl na starší žáky opravdové grády.

Od první minuty se hrálo ve velice vysokém tempu a oba týmy chtěly dát první gól. První šanci měl tým Volar, ale jejich přímý kop skončil mimo. To se ale nestalo na druhé straně. Už v 5. minutě se prosadil právě z přímého kopu Denis Kapuscinský a jako správný kapitán poslal Březí do vedení. V 9. minutě to dokonce bylo už 2-0, když se prosadil domácí Jedlička. Záhy ale hned došlo k snížení! V 16. minutě se z rohového koup prosadil hlavou Harvalík. První poločas se dál nesl ve vysokém tempu, ale zatímco Volary svoje šance nedokázaly proměňovat, Březí ano. Ve 25. minutě se prosadil ze samostatného úniku znovu Jedlička a vrátil „Kozlíkům“ dvoubrankové vedení. 

 

Po změně stran převzaly tempo hry Volary a snažili se za každou cenu vyrovnat. Vlachovo Březí ale skvěle bránilo a když už se Volary dostaly k zakončení, selhaly. Díky otevřené hře hostů hrozili domácí hlavně z brejků. A jeden nakonec i využili. V 68. minutě (v zápisu špatně napsáno v 11. :)) utíkali na bránu osamocení Jedlička s Duškem. První jmenovaný ale vzal všechno na sebe a zkompletoval hatrick. 

 

Žáci Vlachova Březí tak slaví titul, ale hlavně postup do A třídy žáků, kterou si kluci zahrajou příští rok.

 

zapsal: Václav Plachta

 

Vedení FC Vlachovo Březí děkuje našim chlapcům za skvělou reprezentaci oddílu a přeje mnoho úspěchů v krajské soutěži. Zároveň děkujeme trenérovi žáků Dušanovi Kapuscinskému za skvělou roční práci. Z týmu, který byl před rokem z důvodu malého počtu hráčů vlastně před rozpuštěním, vytvořil tým, který po roce dokázal postoupit do 1.A třídy!